Mak, rasa dia tak sama pun dengan mee pak Kalid.
Ade rase macam maggi kari tapi stail kering punya.
Hentam jelah labu
300 g mee kuning (saya boil mee kering dalam air kunyit)
1sb cili boh }
1sb rempah kari }
1/2 biji bawang besar } blend
3 biji bawang putih }
1sb udang kering }
1sb kicap manis
1sb kicap masin
1sb pati ikan bilis knorr
daun kucai (ade jual kat SPAR)
kobis, udang, dll aksesori
garam secukup rasa
-tumis bahan blend sampai naik bau
-masukkan kicap + pati ikan bilis+garam + air sikit kalau tak nak mee terlalu kering
-then udang +kobis dll
-then mee. gaul rata sampai masak
-kucai
wassalam
pssst~ geram baca kes cikgu bunuh murid 7 tahun.
2 comments:
jgn guna pati ikan bilis. pak khalid guna air rebusan DAGING. tu sbb kot rasany mcm megi.
Aku dah belajau mie senin ni.
ala cni ade kambing je, tgu blk rumah lah.xpun g terus gumah pak kalid.
pasni aku x mo makan megi brand. nk wat mi ni jer, sehat sikit
Post a Comment