im gonna add this to my new favourite.
10 ekor udang bersihkan dan perap 20 mins dengan;-
-1sb sos ikan
-1/2 sk serbuk lada hitam
- 1 bawang kecil dadu kecil2
-sikit daun bawang dihiris halus (optional)
panaskan 2 sb minyak .kemudian tambah 2 sb gula pasir, kacau dang biar gula cair serta tidak bergumpal.
masukkan udang yang dah diperap+ 1/5 cawan air. kacau sampai udang masak dan serap suma kuah.
.- orang boleh fikir macam2. hanye kite yang tau ape yang kite pnh rase. pokoknya. sabar, redha saja=)
3 comments:
Wahhh,udang!!!suka3,he2..
ak dok umah aku da bosan kena makan lauk yg kita masak sendiri...
tp ak tgk tiap2 hri boleh tahan jugak. semua lauk sapan. sedap nau agaknya ak masak
tau x pe,duk obersi sah sah le kne masak sendrik, balik gumah pun kne masak sendrik jugak. ak masak je pastu x makan. kenyang pas amik bau.xselero. rase de cenggitu jugak. bik petang2 lari p gumah nenek makan laok de. x gitu
Post a Comment